Суперечка британського і американського підрозділів Lehman щодо процедури банкрутства зайшла у глухий кут — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суперечка британського і американського підрозділів Lehman щодо процедури банкрутства зайшла у глухий кут

382
Банкрутство інвестбанка Lehman Brothers Holdings Inc, найбільше в історії США, викликало протистояння між британським і американським підрозділами компанії, пише газета The Wall Street Journal.
Конкурсні керуючі американського підрозділу Lehman у вівторок звернуться до суду із проханням затвердити міжнародні стандарти координування процедури банкрутства для всіх дочірніх компаній банку у всіх країнах світу. Однак конкурсні керуючі британської "доньки" Lehman стверджують, що відносно європейських підрозділів діють місцеві правила, що й переважають для них є інтереси їх кредиторів.
Суперечка важлива для подальшого ходу справи, оскільки на момент оголошення про банкрутство британському підрозділу Lehman належало близько третини активів групи, загальна вартість яких оцінювалася в $630 млрд. Також британська компанія має інформацію, необхідну для завершення процедури банкрутства дрібніших європейських дочірніх компаній Lehman.
Прихильники єдиного міжнародного протоколу підкреслюють, що ця ініціатива повинна наблизити завершення судових розглядів. А у випадку індивідуальних сценаріїв для кожної країни процедура банкрутства Lehman може тривати роками.
До протоколу вже приєдналися конкурсні керуючі Lehman у Гонконзі, Сінгапурі. Германії, Люксембурзі й Австралії. Документ не буде мати обов'язкової юридичної сили за межами США, однак він може значно спростити хід розглядів.
У випадку банкрутства великої транснаціональної компанії відповідно до законодавства США можуть бути початі розгляди у відношенні її дочірніх підприємств у різних країнах. Одним із прикладів цього став Lehman. Наступним може бути один із провідних світових автовиробників General Motors, у якого є "доньки" в 140 країнах світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас