Danone має намір розмістити акції на 3 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Danone має намір розмістити акції на 3 млрд євро

240
Французька Groupe Danone SA, один з найбільших виробників молочної продукції у світі, планує розмістити акції на суму 3 млрд євро, пише The Financial Times.
Отримані кошти будуть спрямовані, зокрема, на скорочення боргу компанії.
Деталі допемісії будуть оголошені цього тижня, однак компанія заявила, що нинішні акціонери будуть мати переважне право на покупку акцій.
Борг Danone збільшився до 11 млрд євро після покупки голландського виробника продуктів Numico за 12,3 млрд євро. Компанія прагне скоротити відношення боргу до EBITDA, яке зараз становить приблизно 3 рази, до середнього рівня галузі в 1, 5 рази.
За підсумками 2008 року Danone отримала чистий прибуток у розмірі 1,3 млрд євро, однак спад споживчих видатків негативно позначається на діяльності компанії. Продажі бутильованої води компанії, включаючи Evian і Badoit, падають у країнах Західної Європи, так само як і реалізація молочних продуктів.
У лютому представники Danone заявляли, що не очікують відновлення споживання до колишніх рівнів цього року.
Продажі компанії в Європі у квітні знизилися на 3,5%, за даними дослідницької фірми Nielsen. При цьому реалізація питної води впала на 10,5%, йогуртів - на 3,9%.
У той же час зросли продажі дитячого харчування - на 4,9%.
Котирування акцій Danone знизилися на 8% з початку цього року, у той час як основний французький фондовий індекс CAC 40 збільшився на 0,6%.
Вартість паперів компанії з початку торгів у вівторок опустилася на 5,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас