Королевська: Cлід терміново припинити виведення капіталів за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Cлід терміново припинити виведення капіталів за кордон

Казна та Політика
903
Голова Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська заявляє, що Україні необхідно терміново вжити заходи з недопущення виведення капіталів за кордон.
Це ненормальна ситуація, коли в умовах економічної кризи кошти, які можуть працювати в Україні, виводяться в офшори, підкреслила вона, повідомляє прес-служба парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва.
Королевська зазначила, що, за даними статистики, у першому кварталі поточного року прямі інвестиції України в економіку Кіпру становили 5,8 млрд. доларів, що в загальній корзині інвестицій становить 93,5%. За її словами, поки що інвестиції в економіку України з Кіпру за перший квартал також значні, і перевищують виведення капіталу. "Проте дана тенденція може припинитися в умовах наближення виборів, коли країна традиційно входить у період політичної нестабільності, стимулюючи міграцію капіталу", - сказала вона.
Депутат упевнена, що "якщо у вітчизняних олігархів не вистачає патріотизму і здорового глузду для підтримки економіки країни у важкий період, то держава просто зобов`язана втрутитися і припинити спонсорування чужих економік".
За словами Королевської, позитивний досвід такого втручання має більшість країн світу. "Це загальносвітова тенденція, і Україні не варто вигадувати велосипед. Необхідно зберегти існуючий в країні капітал і стимулювати його працювати на економіку України", - наголосила голова комітету.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас