Ющенко вважає запуск "Одеса-Броди" у напрямку Бродів таким, що залежить від позиції Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вважає запуск "Одеса-Броди" у напрямку Бродів таким, що залежить від позиції Тимошенко

Енергетика
154
Президент Віктор Ющенко вважає, що запуск нафтопроводу "Одеса-Броди" у напрямку Бродів (в аверсному режимі) залежить від позиції прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
Про це він сказав у ході програми "Свобода на Інтері" на телеканалі "Інтер".
"На сьогодні це питання впирається в одне - чи виконає прем'єр-міністр свої закулісні домовленості або знайде причину знову блокувати цей проект", - сказав Ющенко.
За наявною у нього інформацією, Тимошенко пообіцяла російській стороні, що цей нафтопровід в аверсному режимі не буде задіяний.
При цьому Ющенко переконаний, що реалізація цього проекту посилить енергетичну незалежність країни.
Як повідомляло агентство, Тимошенко за використання "Одеса-Броди" у напрямку Бродів при наявності постачальників і споживачів нафти.
24 квітня учасники міжнародного трубопровідного підприємства "Сарматія" (Польща) на загальних зборах затвердили техніко-економічне обґрунтування проекту створення Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК), базою якого є запуск "Одеса-Броди" в аверсному режимі.
"Сарматія" прогнозує добудування цього нафтопроводу до польських Плоцька і Гданська до 2012 року.
14 квітня 2008 "Сарматія" домовилася з Granherne limited про підготовку ТЕО проекту Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору на базі "Одеса-Броди".
У січні 2008 азербайджанська нафтогазова компанія Socar, грузинська Georgian Oil and Gas Corporation і литовська Klaipedos Nafta увійшли до складу засновників українсько-польської компанії "Сарматія".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас