Падіння ВВП Великобританії в І кварталі було рекордним з 1979р - 1,9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння ВВП Великобританії в І кварталі було рекордним з 1979р - 1,9%

Казна та Політика
140
ВВП Великобританії впав у першому кварталі на 1,9% у порівнянні з попередніми трьома місяцями, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на переглянуті дані Національного статистичного управління. Це максимальне скорочення із третього кварталу 1979 року.
Таким чином, попередня оцінка зниження економіки не була переглянута. Аналітики також не очікували зміни.
Падіння ВВП Великобританії щодо першого кварталу 2008 року склало 4,1%, що також збіглося як з попередніми даними, так і із прогнозами експертів.
У січні-березні британські компанії скорочували запаси продукції рекордними темпами - на 6 млрд фунтів стерлінгів ($9,4 млрд).
Крім того, упали споживчі видатки та інвестиції бізнесу, що згубно позначилося на широкому спектрі галузей - від авіації до виробництва. Інвестиції впали на 3,8% у першому кварталі, споживання домогосподарств - на 1,2%.
"Ми сподіваємося, що найбільші темпи зниження були в першому кварталі, однак економіка продовжить скорочуватися до наступного року", - вважає професор Уілем Бьютер, що раніше працював у Банку Англії. - Ми будемо в рецесії, а безробіття різко виросте за наступні рік-півтора".
У четвертому кварталі 2008 року економіка країни знизилася на 1,6% у порівнянні з попереднім кварталом і на 2% до того ж періоду 2007 року.
Темпи зниження ВВП Великобританії перевищують 1% два квартали підряд уперше із часів Другої світової війни.
Банк Англії в останньому квартальному звіті повідомляв, що не очікує зростання економіки країни до квітня-червня 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас