Сенат США дозволив виділити на війну в Іраку та Афганістані 91,3 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США дозволив виділити на війну в Іраку та Афганістані 91,3 млрд дол.

Казна та Політика
267
Американський сенат схвалив виділення на воєнні операції в Іраку та Афганістані додатково 91,3 млрд дол., передає Associated Press. За прийняття законопроекту про виділення додаткових коштів на війни в Іраку та Афганістані проголосували 86 сенаторів, проти - 3.
Одночасно сенатори погодилися надати Міжнародному валютному фонду нову кредитну лінію в розмірі 100 млрд дол., а також виділити 1,5 млрд дол. на боротьбу з загрозою нової пандемії грипу.
Нагадаємо, 15 травня ц.р. палата представників конгресу США схвалила виділення на ведення воєнних операцій в Іраку та Афганістані 97 млрд дол. при тому, що адміністрація Обами запитувала в конгресу всього 85 млрд дол. Тепер представникам нижньої і верхньої палат конгресу потрібно погодити остаточну суму, яка буде виділена на війни в Іраку та Афганістані.
Раніше Обама заявляв, що погіршення військової ситуації в Афганістані вимагає від США додаткового фінансування свого контингенту в цій країні. Раніше США вирішили збільшити чисельність американської армії в Афганістані на 21 тис. осіб.
Воєнна операція військ США і НАТО в Афганістані почалася в 2001 р. після відмови режиму талібів видати США для суду лідера "Аль-Каїди" Усаму бін Ладена.
В 2008 р. в Афганістані перебували 50 тис. військовослужбовців Міжнародних сил сприяння безпеці, що діють під егідою НАТО.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас