Київрада затвердила новий порядок розміщення кіосків у столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада затвердила новий порядок розміщення кіосків у столиці

476
Київська міська рада затвердила новий порядок розміщення тимчасових споруд на території столиці. За дане рішення проголосували на сесії Київради в четвер 78 депутатів.
Новий порядок передбачає, що дозвіл на встановлення тимчасових споруд і малих архітектурних форм (МАФ) видає Головне управління архітектури і дизайну міського середовища.
У положенні також наведений перелік дозвільної документації, який необхідний для встановлення і ведення підприємницької діяльності МАФів.
На відміну від попереднього варіанта положення, новий порядок не передбачає введення єдиного оператора, який займається оформленням дозвільної документації.
Крім того, новий порядок не передбачає оплату пайових внесків за розміщення МАФів.
Київрада також затвердила рішення "Про антикризову підтримку підприємців, які здійснюють підприємницьку діяльність у тимчасових спорудах і малих архітектурних формах у Києві".
Дані рішення спрямовані на врегулювання проблеми ведення підприємницької діяльності у вже встановлених тимчасових спорудах і МАФах.
Згідно з рішенням, районні держадміністрації повинні протягом двох місяців подати в Головне управління архітектури та дизайну міського середовища інформацію про суб'єкти підприємницької діяльності, які працюють у тимчасових спорудах і МАФах на підставі наявних дозвільних документів.
При цьому Головне управління архітектури і дизайну міського середовища, у свою чергу, протягом місяця повинне скласти список зареєстрованої дозвільної документації на тимчасові споруди і МАФи. Дана інформація повинна бути подана в комісію з вирішення спірних питань функціонування тимчасових споруд.
Власникам МАФів і тимчасових споруд, у яких є вся дозвільна документація, дається дозвіл на продовження договорів на продовження функціонування МАФів і тимчасових споруд.
Через три місяці після оприлюднення узагальнених списків зареєстрованої проектної документації відносно МАФів і тимчасових споруд, на які на отримані дозволи на розміщення, підлягають примусовому демонтажу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас