Microsoft заплатить 200 млн дол. за порушення патентних прав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft заплатить 200 млн дол. за порушення патентних прав

350
Найбільший у світі виробник програмного забезпечення Microsoft Corp. повинен виплатити канадській компанії i4i 200 млн доларів за порушення патентних прав. Як повідомляє Reuters, відповідне рішення виніс суд американського штату Техас.
Вказується, що i4i, що займається створенням програмного забезпечення для управління документами, подала позов на Microsoft в 2007 році, стверджуючи, що той навмисне порушив запатентовану нею технологію обробки документів у редакторі Word і операційній системі Vista.
Представники Microsoft заявили, що не згодні з рішенням суду і мають намір його оскаржити. «Ми представили суду досить доказів того, що ми невинні, тому будемо наполягати на скасуванні вироку», — говориться, зокрема, у заяві американської компанії.
Раніше BFM.ru писав, що у квітні поточного року Microsoft Corp. уже була оштрафована за порушення патенту на 388 млн доларів. Компанія Uniloc, що займається розробкою програмного забезпечення для захисту ПК від хакерів, звинуватила Microsoft у порушенні патентних прав при створенні всесвітньо відомої операційної системи Windows.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас