Уряд скасував до 2011р позапланові перевірки суб'єктів бізнесу і негайні штрафи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд скасував до 2011р позапланові перевірки суб'єктів бізнесу і негайні штрафи

2298
Уряд України ввів мораторій на позапланові перевірки суб'єктів бізнесу до 31 грудня 2010 року, а також скасував стягнення штрафів із суб'єктів відразу після виявлення порушень.
Це закріплено постановою Кабінету міністрів "Про тимчасове обмеження щодо здійснення заходів державного контролю в сфері господарської діяльності на період до 31 грудня 2010 року", прийнятою в четвер.
Згідно з документом, перевірки можуть здійснюватися тільки за фактом скарги і винятково щодо предмета, викладеного в скарзі.
Крім того, уряд скасував застосування штрафних санкцій до суб'єктів бізнесу за будь-яке порушення негайно після його виявлення комісією, що перевіряє.
Згідно з документом, тепер підприємством буде видаватися розпорядження про усунення порушення у встановлений строк. При цьому якщо порушення серйозне, що стосується, наприклад, правил пожежної безпеки, термін дається короткий. Якщо його усунення вимагає значного часу, дається відповідний термін. Якщо в розпорядженні строки не передбачені, дається 30 днів, після закінчення яких проводиться повторна перевірка й у випадку неприйняття суб'єктом відповідних заходів застосовуються штрафні санкції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас