Середня зарплата на польських підприємствах у квітні виросла на 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середня зарплата на польських підприємствах у квітні виросла на 5%

214
Середня зарплата на підприємствах Польщі у квітні становила майже 3300 злотих (більше тисячі доларів за нинішнім курсом 3,2 за долар), що на 4,8% більше від показника квітня минулого року. Про це повідомляє Державний комітет статистики РП.
Експерти прогнозували зростання зарплати рік до року на 4,2%. У той же час, за даними статистики, зарплата минулого місяця, у порівнянні з березнем 2009 року, зменшилася на 1,1% при прогнозах ”мінус” 0,7%. Державний комітет статистики також повідомив, що у квітні в секторі підприємств працювало 5,3 млн. чол., що на 1,4% менше від показника квітня минулого року і на 0,3% менше від березня цього року.
За даними експертів, на яких посилається Gazeta Wyborcza, фонд оплати праці у квітні вперше зменшився з лютого 2005 року. Аналітики називають позитивним фактором уповільнення зростання зарплат у меншому, ніж прогнозовано кілька місяців тому, темпі.
На думку експертів, зарплати в секторі підприємств цього року виростуть на 4%.
Як повідомлялося, у першому кварталі в Польщі середня зарплата склала 3185 злотих, що майже на 7% більше від показників першого кварталу минулого року і на 3% більше, ніж в останньому кварталі минулого року.
Середня зарплата в Польщі росла постійно в останні роки разом зі зростанням національної економіки і зміцненням національної валюти злотого до осені минулого року. Світова фінансова криза привела до уповільнення економічного зростання та знецінювання національної валюти на більш ніж 50%.
Мінімальна зарплата, установлена урядом на 2009 рік, становить 1276 злотих.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас