Баррозу: Економічна криза підкреслила необхідність розвитку відносин Росії та ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Економічна криза підкреслила необхідність розвитку відносин Росії та ЄС

145
Глобальна фінансова та економічна криза підкреслила необхідність розвитку потенціалу відносин Росії і ЄС, заявив напередодні саміту ЄС-Росія в Хабаровську голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.
Російську делегацію на саміті очолить президент РФ Дмитро Медведєв. Делегацією Євросоюзу керують голова ЄС - президент Чехії Вацлав Клаус, голова Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу і Високий представник ЄС із загальної зовнішньої політики та політики в сфері безпеки Ховьєр Солана. Очікується, що на саміт прибуде також комісар ЄС з енергетики Андріс Пієбалгс.
"Росія і ЄС взаємозалежні. Глобальна фінансова та економічна криза підкреслила необхідність розвивати потенціал наших відносин, усувати перешкоди і погоджувати зусилля. Регулярний і відвертий політичний діалог - це правильний шлях управління нашими взаєминами, і саме він повинен завжди превалювати, незалежно від того, наскільки складні питання поставлені на карту", - сказав Баррозу, слова якого наводить представництво Єврокомісії в Москві.
Як говориться в повідомленні представництва Єврокомісії в Москві, саміт надасть Європейському Союзу і Росії можливість обговорити, як щонайкраще погоджувати дії з реагування на фінансову та економічну кризу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас