Ощадбанк РФ розраховує отримати прибуток в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк РФ розраховує отримати прибуток в 2010 році

Казна та Політика
103
Ощадбанк Росії може отримати прибуток за підсумками 2010 року, хоча обсяг резервів на можливі втрати за позиками ще буде рости, заявив фінансовий директор найбільшого російського банку Антон Карамзін.
"В 2010 році хотілося б бути прибутковими... Я сподіваюся, що буде позитивний результат", – сказав Карамзін.
Він також відзначив, що Ощадбанк РФ може отримати невеликий прибуток або збиток за підсумками 2009 року як по РСБУ, так і по МСФО за умови реалізації оптимістичного сценарію, коли розмір резервів до кредитного портфеля буде становити 8,5-9,5%.
"При більш оптимістичному сценарії провізії складуть 8,5-9,5% від кредитного портфеля, і ми, можливо, навіть покажемо якийсь прибуток на кінець року", – сказав Карамзін, додавши, що в базовому сценарії рівень резервів до портфеля на кінець року оцінюється в 9,5-10% і в наступному році може також суттєво вирости.
"Наші резерви більше відображають наші очікування, ніж те, як кристалізується прострочення", – продовжив Карамзін. За його словами, нинішнє відношення резервів до простроченої заборгованості буде скорочуватися, нераціонально було б і далі вдвічі перекривати ризики.
Співвідношення резервів до кредитного портфеля Ощадбанку РФ може до кінця поточного року вирости до 9,5-10% з нинішніх 6% (на початок року – 4%), а в 2010 році може досягати 20%.
Також Ощадбанк Росії розраховує на скорочення цього року видатків у реальному вираженні в порівнянні з попереднім роком або як мінімум на їхнє збереження на колишньому рівні, заявив Карамзін.
При цьому в номінальному вираженні все буде залежати від рівня інфляції, додав він.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас