Обама заявив про посилення екологічних стандартів для автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама заявив про посилення екологічних стандартів для автомобілів

Казна та Політика
357
Президент США Барак Обама на церемонії в Білому домі оголосив про введення нових, більш жорстких, національних стандартів щодо паливної ефективності для автомобілів. Про це говориться в повідомленні Білого дому.
Нові регулюючі норми покликані зменшити залежність США від імпорту нафти та скоротити шкідливі викиди в атмосферу, сказав президент США. До 2016 р. автомобілі, продавані в Сполучених Штатах, повинні відповідати стандартам витрати палива в середньому 1 галон на 35,5 милі (6,6 л на 100 км).
В адміністрації Б.Обами розраховують, що нові федеральні норми, які не вимагають схвалення конгресу, дозволять зменшити шкідливі викиди від пасажирських автомобілів на 34%.
Крім того, США заощадять за рахунок нових стандартів 1,8 млрд бар. нафти. Це "більше, ніж сумарний обсяг нафти, імпортованої в США із Саудівської Аравії, Венесуели, Лівії і Нігерії торік", відзначив Б.Обама.
Нагадаємо, раніше Єврокомісія пропонувала змінити конструкцію автомобілів і таким чином, зменшити кількість викидів вуглецю в повітря майже на 20%. Європейські чиновники раніше планували зменшити викиди лише за рахунок технологічних нововведень. Експерти вже підрахували, що зміна екологічних стандартів вплине на вартість деяких марок європейських автомобілів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас