Проблемні банки: хроніка подій (19 травня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (19 травня)

4141
Газета "Дело" з'ясувала, які проблемні банки видають кредити на купівлю реалізованого ними заставного майна
Укрпромбанк
Клієнтам, що бажають придбати заставне майно в кредит, банк готовий видати позику під 20% річних в іноземній валюті або під 30% у гривні як по автокредитах, так і по іпотеці.
Співробітники Укрпромбанку пояснили, що новий позичальник переоформлює на себе кредит власника заставного майна, який потрапив у складну фінансову ситуацію та прагне реалізувати свою заставу. При цьому банк за переоформлення кредиту не бере комісію. Новий хазяїн майна зобов'язаний буде оплатити нотаріальні послуги з переоформлення договору застави.
"Національний кредит"
У банку поки не було практики видачі кредитів на придбання застав. Правда, якщо виникне необхідність, переоформити кредит з неплатника на платоспроможного клієнта в банку готові. "Теоретично все можливо. Якщо один позичальник неплатоспроможний, а інший потенційний позичальник хоче придбати його заставу і платити далі по кредиту, то банку такий варіант вигідний", - повідомили в кредитному відділі "Національного кредиту".
Під яку процентну ставку банк переоформить новий кредитний договір, у фінустанові не уточнили. На офіційному сайті розміщені такі процентні ставки: 16-18% річних у гривні і 12-13% у валюті.
Західінкомбанк
"Терміново продаються ділянки. Торг, кредит, вигідні умови", - говориться на сайті фінустанови. Покупку трьох ділянок банк готовий прокредитувати: одна - у місті Луцьку і дві - у Луцькому районі. "Кредити під ці ділянки ми видаємо під 15% річних у валюті", - повідомили в банку.
Виставлені на реалізацію також 14 земельних ділянок у Києво-Святошинському районі загальною площею більше 28 гектарів і вартістю близько 21 мільйона доларів. Однак на покупку цих ділянок банк кредитів не видає.
"Надра"
Найбільший список заставного майна, виставленого на продаж, серед проблемних фінустанов у банку "Надра". Придбати автомобіль, квартиру, будинок або земельну ділянку можна як за свої гроші, так і частково за кошти банку. У фінустанові можуть продати заставне майно за рахунок коштів, які перебувають на депозиті в банку. "Якщо вартість обраної вами застави більша від залишку на депозитному рахунку, ви можете внести відсутню суму готівкою або переоформити на себе кредит позичальника, що продає заставу", - говориться на сайті.
При цьому банк готовий видати кредит не більше ніж на 20% від залишку заборгованості позичальника, який продає заставу. Максимальний термін кредитування - 15 років. Позика номінована у валюті, у якій був виданий початковий кредит. Процентну ставку з позики в банку обіцяють залишити на колишньому рівні. "При покупці автомобіля переоформлення кредиту позичальника не здійснюється", - повідомили в банку.
"Київ"
"На даний момент ми кредитів не видаємо", - заявили в департаменті кредитування банку "Київ". Заставне майно, яке банк виставив на продаж, а це автомобілі, квартири, земельні ділянки і навіть банкомати та POS-термінали, можна придбати тільки за готівку або через взаємозалік депозиту, який розміщений у банку.
Трансбанк
На реалізацію банк виставив п'ять об'єктів нерухомості в Києві на вул. Михайлівській, 18, і вул. Малопідвальній, 13, загальною вартістю 15,5 мільйони гривень. Однак банк не видає кредит на їх купівлю. "Нас цікавлять тільки "живі" гроші", - повідомили у відділі з реалізації майна Трансбанку.
Банки "БІГ Енергія", БРР, Одеса-Банк, банк "Причорномор'я", Родовід Банк, "Арма", "Дністер", "Національний стандарт" і "Європейський" кредитів на покупку заставного майна не видають.
* Банк виплачує 20% депозиту вкладникам-пенсіонерам, сума депозиту яких не перевищує 10 тис. грн.
** За депозитними картками з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, за іншими картками - 1000 грн.
*** У повному обсязі видається тільки зарплата в головному офісі на вул. Б.Хмельницького, 16-22.
**** З депозитних і зарплатних карток можна зняти 1000 грн., з пенсійних карток - 500 грн.
***** Відсотки за депозитами виплачуються в розмірі 250 грн. на місяць.
****** Одержати зарплату можна в касі банку в розмірі 300 грн. на добу, пенсію - 500 грн., відсотки за вкладами виплачуються з лімітом 100 грн., $15 або 10 євро на тиждень по вкладах не більше 5 тис. грн.
******* Зарплати виплачуються по 100 грн. на день, пенсії - по 500 грн.
******** Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
********* Тільки зарплата і пенсія.
********** Банк видає відсотки за депозитами у розмірі 200 грн., $20 або 20 євро на тиждень.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Дело"
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас