ВВП Японії впав за квартал на 15,2% через обвал експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Японії впав за квартал на 15,2% через обвал експорту

Казна та Політика
347
Падіння економіки Японії за підсумками першого кварталу досягло 15,2% у річному вираженні, що є максимальним показником як мінімум за останні піввіку, свідчать опубліковані в середу офіційні дані.
Економісти, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували зниження ВВП на 16,1% (по інших опитуваннях консенсус становив 16,5%).
У порівнянні з попереднім, четвертим кварталом зменшення ВВП склало 4%.
Обвал економіки Японії, що переживає найглибшу за післявоєнний період рецесію, відбувся в результаті падіння експорту (26% за останній квартал до попередніх трьох місяців), зниження споживчого попиту (на 1,1%), урізування інвестиційних видатків компаніями (на 10,4%).
Зниження ВВП триває в Японії вже чотири квартал підряд. У цілому за підсумками фінансового року, який завершився 31 березня, зменшення ВВП Японії досягло 3,5%.
У той же час економісти бачать світло наприкінці тунелю і розраховують на початок відновлення економіки вже в поточному кварталі. Держава виділила на стимулювання економіки $150 млрд. З'явилися ознаки відновлення попиту на японські товари за кордоном. В очікуванні цього ринок акцій Японії виріс із початку березня на 32%.
Показники японської економіки, яка особливо сильно орієнтована на експорт, за підсумками кварталу виглядають значно гірше, ніж у Європі і США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас