У ООН побоюються, що багаті країни розкуплять всю вакцину проти A/H1N1 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ООН побоюються, що багаті країни розкуплять всю вакцину проти A/H1N1

191
За рік можна виробити 4,9 мільярда доз вакцини проти грипу A/H1N1, повідомляє у вівторок агентство Франс Прес з посиланням на попередні дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).
В обнародуваній у вівторок заяві ВООЗ йдеться, що, за даними великих фармацевтичних компаній, серед яких, - Sanofi, Solvay, GSK і Novartis, за тиждень можна виробляти приблизно 94,3 мільйона доз вакцини, передає РИА "Новости".
Раніше у вівторок швейцарська Novartis повідомила про те, що її фахівці отримали штами грипу A/H1N1 і компанія готова після дозволу ВООЗ почати виробництво вакцини.
В той же час, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун на зустрічі з представниками провідних фармацевтичних компаній в Женеві обговорить виробництво вакцини проти свинячого грипу.
На зустрічі буде також присутній глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Чань. Серед головних питань будуть об'єми випуску нової вакцини і її вартість, передає Бі-Бі-Сі.
Через те, що багаті країни вже замовили велику кількість вакцини, виникають побоювання з приводу її глобального розподілу.
Пан Гі Мун домагатиметься від представників фармацевтичних компаній зобов'язань збільшити випуск вакцини за доступними цінами.
Вони випускають вакцину проти звичайного грипу і тепер повинні знайти можливості додаткового виробництва вакцини проти свинячого грипу за низькою ціною.
Низка країн, наприклад, Великобританія і США, замовили великі об'єми вакцини ще на стадії її розробки. У зв'язку з цим виникли побоювання з приводу постачань в інші країни.
Як сказала співробітниця добродійної організації "Лікарі без кордонів" Мішель Чайлдс, багаті країни, "роблячи замовлення, по суті, намагаються отримати вакцину поза чергою".
"Необхідно, щоб всі країни домовилися про те, як її рівномірно розподілити залежно від потреби так, щоб, якщо в країні виникає спалах хвороби, вона отримувала б вакцину в першу чергу", - сказала Чайлдс.
"Але це не обговорюється", - додала вона.
Тим часом в Японії підтверджені десятки нових випадків захворювання свинячим грипом. Зараз в цій країні число хворих досягло 173. Японські ЗМІ вказують, що нова хвиля інфекції вивела країну на четверте місце в світі за кількістю хворих - після Мексики, США і Канади.
У вівторок влада закрила школи і університети в Осаці і Хего. Всього по країні закрито більше 4000 учбових закладів. З п'ятниці в Японії підтверджено чотири нові випадки захворювання серед людей, що повернулися з Канади.
В суботу був зареєстрований перший випадок зараження людини, яка не була за кордоном, - захворів 17-річний школяр з Кобе. Небезпеки для життя хворих в Японії немає.
Як стало відомо у Нью-Йорку зареєстрований перший смертельний результат, пов'язаний із вірусом нового грипу А/H1N1. Увечері в неділю, 17 травня, в лікарні помер завуч однієї зі шкіл, розташованих у міському районі Квінс.
Днями стан Мітчела Вінера оцінювався як критичний. Чоловік перебував у палаті інтенсивної терапії і був підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Проте, за словами лікарів, важкий стан хворого пояснювався ускладненнями достатньо серйозних хронічних захворювань, що вже були у нього.
Відомо, що у декількох інших людей, включаючи дитину, що померла в США від грипу, викликаного вірусом А/H1N1, також були серйозні хронічні хвороби.
Минулої суботи міністерство охорони здоров'я Японії оголосило про перший не принесений з-за кордону випадок зараження грипом A/H1N1 всередині країни. Загалом заражено п'ятеро людей. Найменшому хворому - 5 років, найстаршому - 61 рік.
Нагадаємо, ВООЗ 29 квітня підвищила рівень загрози пандемії грипу A/H1N1 з 4 до 5 за шестибальною шкалою.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас