Експерт: Темпи інфляції в Україні будуть сповільнюватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Темпи інфляції в Україні будуть сповільнюватися

Казна та Політика
685
Темпи інфляції в Україні будуть уповільнюватися і за підсумками року її показник складе 14,7%. Такий прогноз озвучив директор аналітичного департаменту компанії Foyil Securities Агшин Мирзазаде.
"Темпи інфляції надалі будуть уповільнюватися до кінця року, тому що ми не очікуємо відродження роздрібного кредитування або зростання реальних доходів. Крім того, улітку буде мати місце сезонне падіння цін на споживчі товари через зниження активності", - вважає експерт.
Також він вважає, що вітчизняна економіка цього року буде страждати через низький рівень попиту та жорсткі умови кредитування в четвертому кварталі. Падіння ВВП України цього року, за оцінками Мирзазаде, досягне 7,3%.
Говорячи про курс долара, експерт відзначив, що нинішня його стабілізація короткострокова і тиск на вітчизняну валюту зберігається, оскільки Україна цього року повинна виплатити суверенний і корпоративний борг, які становлять близько 20 млрд дол. "Ми вважаємо, що наявність таких об'ємних боргів може привести до стрибків обмінного курсу до 9,0-9,5 грн/дол. у третьому-четвертому кварталі поточного року. При цьому НБУ буде намагатися регулювати обмінний курс за допомогою ринкових інтервенцій за підтримки траншів МВФ, однак ми сумніваємося в здатності НБУ втримати потоковий курс", - прогнозує Мирзазаде.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас