Киян обмежили в пересуванні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киян обмежили в пересуванні

9696
Автомобільний рух у лівобережній частині Києва вчора було паралізовано. Причиною тому стало будівництво транспортної розв'язки біля моста Патона. Ремонтні роботи протривають як мінімум до кінця липня, і до їх завершення транспортних проблем уникнути не вдасться.
Багатокілометрові пробки, у яких опинилися вчора кияни і гості столиці, утворилися через початок будівництва транспортної розв'язки в районі моста Патона на лівому березі Дніпра. Рух тут був обмежений ще в минулу суботу. При в'їзді на міст були виставлені загородження, що перекривають дві смуги руху, і встановлені відповідні дорожні знаки.
У вихідні жителі столиці не зазнавали особливих проблем, учора ж на під'їздах до моста Патона з лівого берега утворювалися величезні пробки, що простягнулися майже через увесь проспект Возз'єднання, Русанівську набережну і прилеглі вулиці житломасиву Березняки. На мосту Патона також були серйозні проблеми з рухом убік лівого берега. Прагнучи об'їхати пробки, водії користувалися іншими мостами, створюючи нові затори.
- Я поняття не мав про цю ситуацію! Усі вихідні провів з сім'єю за містом. Вранці повернувся. Уже дві години як повинен бути на роботі, але замість звичайної години повзу туди вже третю годину, - розповів один з водіїв на проспекті Бажана (район Південного моста).
На ці обурення будівельники не звертали особливої уваги. - Наш народ завжди незадоволений. Не проводять реконструкцію - погано. Проводять - теж погано. Ну що ж, можливо, тепер частіше будуть цікавитися новинами міста і виїжджати раніше, - незворушно сказав Ъ крановик.
Співробітники ДАІ, що чергували біля моста Патона, спостерігали за окремими мотоциклістами, які виїжджали на тротуари і швидко долали затор.
- Не знаєте, як довго буде тривати ремонт? - поцікавився в співробітників ДАІ.
- Думаю, до зими, - парирував капітан міліції. Нагадаємо, реконструкція моста Патона передбачена програмою будівництва та реконструкції шляхово-транспортних об'єктів столиці на 2007-2011 роки. Виконавцем робіт є КП "Київавтодор". Як повідомив учора директор КП Георгій Глинський, зараз у районі моста Патона йде підготовка до будівництва під ним тунелю, який повинен розвантажити прилеглі вулиці. "Згідно із планом будівництва, затвердженим в Київській міській держадміністрації і переданим в ДАІ, завершення робіт на цій ділянці призначене на 31 серпня. Але ми організували цілодобову роботу і сподіваємося закінчити її до кінця липня. Раніше не вийде. Бетон повинен застигти", - розповів Глинський.
За його словами, про можливі транспортні проблеми на цій ділянці населення проінформували заздалегідь. "З початку травня інформація про те, що рух буде обмежений, надходила в засоби масової інформації. Я особисто розповідав про це по телебаченню. Про це можна прочитати на нашому сайті. Часу підготуватися було достатньо", - вважає Георгій Глинський. Він додає, що повністю уникнути пробок під час проведення будівельних робіт неможливо: "Зараз установлюється бурова машина. Незабаром там (біля моста Патона) буде яма. Усі роботи не проведеш за одну ніч. А виходить, обмеження руху і проблем не уникнути".
Тим часом, як повідомили вчора в прес-службі ДАІ, у перший день пробок серйозних дорожньо-транспортних випадків не відбулося. "Удень і вночі там є присутня дорожньо-патрульна служба", - сказала співробітниця прес-служби ДАІ Інна Котова.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас