S&P: Для банків РФ, України і Казахстану, що знаходяться у складній ситуації, "чарівної формули" не існує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Для банків РФ, України і Казахстану, що знаходяться у складній ситуації, "чарівної формули" не існує

607
Банки Казахстану, Росії та України піддані високому кредитному ризику і ризику ліквідності в умовах складної макроекономічної ситуації, при цьому спостерігається дуже мало ознак зміни ситуації на краще, говориться в опублікованому сьогодні звіті міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's.
"На нашу думку, у цей час спостерігається дуже небагато ознак відновлення банківського сектору цих трьох країн, і ми вважаємо, що для вирішення наявних проблем буде потрібен тривалий час", - заявила кредитний аналітик S&P і автор звіту Аннетт Есс.
"Ми очікуємо, що основним фактором кредитного рейтингу в 2009 р. буде погіршення якості активів і показників ліквідності, яке, у свою чергу, стане тиснути на показники рентабельності і капіталізації", - відзначила А.Есс.
У звіті підкреслюється, що більшість рейтингованих банків трьох країн у цей час мають негативний прогноз зміни рейтингів. У звіті прогнозується невисока ймовірність підвищення рейтингів казахстанських, російських і українських банків у найближчій перспективі - доти, поки тиск на внутрішньому і світовому фінансовому ринках і в економіці суттєво не ослабне.
Аналітики S&P попереджають про те, що рейтинги банків можуть бути знижені відповідно до подальшого зниження суверенних рейтингів, а у випадках, коли банки виявляються не в змозі погашати боргові зобов'язання, рейтинги можуть бути знижені до рівня "SD" (вибірковий дефолт) або "D" (дефолт).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас