Індекси США знизилися в п'ятницю, негативна динаміка зберігається в понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США знизилися в п'ятницю, негативна динаміка зберігається в понеділок

Фондовий ринок
99
Фондові індекси США знизилися за підсумками торгів у п'ятницю після заяви глави Федеральної корпорації страхування депозитів (FDIC) Шейлі Бер, яка заявила, що керівники деяких банків можуть залишити свої посади, повідомило агентство Bloomberg.
Крім того, вартість акцій нафтових компаній опустилася слідом за зниженням цін на нафту.
За підсумками всього минулого тижня Standard & Poor's 500 зменшився на 5% - найгірший тижневий результат з березня.
Ф'ючерсний ринок у першийий робочий день тижня також демонструє негативну динаміку: червневі контракти на S&P 500 до 8:40 втратили 0,48%, на Dow Jones - 0,62%.
Бер сказала, що в найближчі кілька місяців може виникнути необхідність звільнення глав деяких банків, оскільки після тестів на перевірку фінансової міцності банків треба провести оцінку їх керівництва.
" Чи добре вони працювали? Чи є люди, які можуть працювати краще?", - запитала глава FDIC.
У результаті більш ніж на 5,6% подешевіли акції Bank of America, Fifth Third Bancorp і Zions Bancorporation. Галузевий індекс KBW Bank втратив за день 3%.
Швейцарський банк UBS у п'ятницю рекомендував інвесторам скоротити вкладення в акції, оскільки надії на відновлення світової економіки можуть зійти на "нівець". Аналітики брокерського підрозділу банку знизили оцінку світових акцій після зростання фондового індексу MSCI World на 34% з 9 березня.
"Світова економічна ситуація і прибуток компаній дуже уразливі, а довіра інвесторів залишається слабкою, - відзначили головний економіст UBS Ларри Хетеуей і аналітик Кеннет Ллю. - Віра в перші ознаки відновлення тепер підломлена сигналами слабкості споживчих витрат у США".
Котирування акцій Chevron знизилися в п'ятницю на 2% і Exxon Mobil - на 0,9% після того, як вартість нафти впала на 3,7%.
Вартість акцій Blockbuster Inc., власника найбільшої в США мережі відеопрокату, упала на 28%. Виторг компанії за квартал, що завершився 5 квітня, склала $1,12 млрд, не виправдавши середній прогноз експертів на рівні $1,28 млрд.
Прибуток 444 компаній, що відзвітувалися за перший квартал, акції яких входять до розрахунку Standard & Poor's 500, у середньому впала на 37%. Однак результати близько 70% виявилися краще очікувань аналітиків.
Індекс Dow Jones Industrial Average у п'ятницю знизився на 62,68 пункту (0,75%) - до 8268,64 пункту.
Standard & Poor's 500 зменшився за підсумками торгів на 10,19 пункту (1,14%), склавши 882,88 пункту. З початку поточного року індикатор втратив 2,3%.
Значення індексу Nasdaq Composite за день опустилося на 9,07 пункту (0,54%) - до 1680,14 пункту.
Зниження котирувань на Нью-йоркській фондовій біржі було зафіксовано приблизно в трьох акцій з кожних чотирьох.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас