Проблемні банки: хроніка подій (15 травня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (15 травня)

7934
Газета "Дело" з'ясувала, які пільги надають своїм позичальникам проблемні банки
"Надра"
Клієнтам банку, які брали кредит на покупку земельної ділянки і зазнають труднощів у його обслуговуванні, можуть знизити процентну ставку до 8,4% річних у гривні, доларах або євро на термін до двох років, а також анулювати всі нараховані штрафи та пені. Пропозиція діє тільки з 15 травня по 1 липня поточного року. "Головна умова, за якої банк готовий знизити ставку - погасити одноразово не менше 20% від загальної суми простроченої заборгованості готівкою. Інші 80% прострочення повинні бути виплачені протягом наступних 5 років", - сказали в колл-центрі банку. Далі позичальник буде оплачувати тіло кредиту згідно з новим графіком погашення з урахуванням зниженої процентної ставки.
При повному погашенні автокредиту банк може продати позичальникові валюту по 7,5 гривні за долар у будь-якому своєму відділенні з 11.00 до 13.00. При сумлінному обслуговуванні іпотечного кредиту протягом останніх 6 місяців фінустанова обіцяє знизити процентну ставку на 0,25%. Знизити ставку споживчого кредиту до 20% річних можна за умови погашення всієї простроченої заборгованості, а також половини залишку тіла кредиту. Однак ця пропозиція діє тільки до кінця травня.
"БІГ Енергія"
Із часу введення тимчасової адміністрації в банк (16 березня 2009 року) ніяких пільгових пропозицій щодо списання штрафів або зниження процентної ставки позичальникам не запропонували. Єдина пільга - установа виходить на аукціони із продажу валюти за спеціальним курсом від НБУ для своїх позичальників. "Банк за час діяльності тимчасової адміністрації три рази брав участь у валютних аукціонах для задоволення потреби позичальників в інвалюті за пільговим курсом для погашення заборгованості за кредитними договорами", - повідомили в прес-службі.
Родовід Банк
Позичальникам, які оформили споживчі кредити або кредитні картки, банк пропонує списати пеню і штрафи за прострочену заборгованість у випадку часткового або повного погашення боргу. Така пропозиція діє до 31 травня цього року. Фінустанова також пропонує "відпустити" позичальника на кредитні канікули, якщо в нього виникли фінансові труднощі.
У банку говорять, що багато клієнтів скористалися такими пропозиціями. "З моменту впровадження цих програм уже більше тисячі позичальників по карткових і споживчих кредитах скористалися кредитними канікулами і спеціальними умовами з анулювання штрафних санкцій", - повідомили в прес-службі.
Укрпромбанк
Позичальники, які обслуговують автокредити, можуть розраховувати на зниження процентної ставки при частковому достроковому погашенні кредиту. При сплаті тіла кредиту на рік уперед процентна ставка в інвалюті знизиться на 0,25%, у гривні - на 0,5%. Погашення тіла кредиту на два роки вперед дозволить знизити ставку на 0,3% в інвалюті і 0,8% у гривні, на три роки вперед - на 0,5% і 1% відповідно.
Клієнти, що оформили іпотечний кредит, у випадку дострокового погашення частини своїх зобов'язань боргу також можуть розраховувати на пільги. Ставка валютного кредиту знизиться на 0,25%, а гривневого - на 0,5% у випадкові погашення тіла кредиту на рік уперед. Оплата тіла кредиту на два роки вперед допоможе знизити ставку на 0,4% в інвалюті і 0,8% у гривні, на три роки вперед - на 0,6% і 1,2% відповідно. Знизити ставку валютного кредиту на 1%, а гривневого на 1,5% можна при погашенню тіла на 4 роки вперед.
Банки БРР, "Київ" і Трансбанк списання штрафів або зниження процентної ставки своїм клієнтам не проводять, однак виходять на аукціони НБУ із продажу валюти за пільговим курсом.
* Банк виплачує 20% депозиту вкладникам-пенсіонерам, сума депозиту яких не перевищує 10 тис. грн.
** За депозитними картками з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, за іншими картками - 1000 грн.
*** У повному обсязі видається тільки зарплата в головному офісі на вул. Б.Хмельницького, 16-22.
**** З депозитних і зарплатних карток можна зняти 1000 грн., з пенсійних карток - 500 грн.
***** Одержати зарплату можна в касі банку в розмірі 300 грн. на добу, пенсію - 500 грн., відсотки за вкладами виплачуються з лімітом 100 грн. на тиждень по вкладах не більше 5 тис. грн.
****** Зарплати виплачуються по 100 грн. на день, пенсії - по 500 грн.
******* Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
******** Тільки зарплата і пенсія.
********* Банк видає відсотки за депозитами у розмірі 200 грн., $20 або 20 євро на тиждень.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Дело"
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас