Ford має намір боротися з падінням попиту шляхом скорочення витрат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford має намір боротися з падінням попиту шляхом скорочення витрат

195
Американський автоконцерн Ford, що відмовився від надання державою фінансової допомоги, збирається боротися з 15-процентним падінням світових продажів автомобілів шляхом зниження витрат.
Про це заявив виконавчий директор компанії Алан Мулаллі . За його словами, важливим заходом для боротьби з низьким попитом стане також виробництво більш економічних моделей, передає Bloomberg.
"Ми з усією серйозністю оцінюємо ті виклики, перед яким стоїть наша компанія. Я впевнений, що нам удасться не тільки вижити в цих умовах, але й стати виробником, здатним приносити гарний прибуток на постійній основі", - заявив Мулаллі, виступаючи на річних зборах акціонерів Ford, що проходять в Уілмінгтоні, штат Делавер.
Ford у вівторок провів додемісію своїх акцій на фондовому ринку на суму $1,43 млрд. Акції були продані з істотним дисконтом до їхньої вартості напередодні оголошення про розміщення. Проте відзначається, що завдяки трикратному зростанню акцій компанії в останні місяці розміщення було визнано успішним.
У березні Ford зміг домовитися із профспілкою працівників автомобільної промисловості про зниження витрат на оплату праці на $500 млн. на рік. Також автоконцерн скоротив свої борги на $9,9 млрд. - до $25,8 млрд., і урізав процентні виплати більш ніж на $500 млн. за рахунок низки домовленостей із кредиторами.
Два тижні тому компанія оголосила про виділення $550 млн. на переоснащення заводу в Уейні, штат Мічиган, що дозволить випускати там малолітражні та економічні автомобілі, включаючи версію Ford Focus з електричним двигуном. У цей час концерн також зайнятий переустаткуванням трьох заводів з випуску вантажівок у Північній Америці на виробництво моделей зі зниженим споживанням палива.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас