Bundesbank: Антикризові заходи не викличуть зростання інфляції в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bundesbank: Антикризові заходи не викличуть зростання інфляції в єврозоні

154
Антикризові заходи європейських властей не викличуть зростання інфляції в єврозоні. Таку думку висловив у ході ХХ міжнародної бізнес-конференції РБК "Росія і Європа: Стратегії зростання в новій економічній моделі миру" президент Головного управління німецького Bundesbank Норберт Матісик. "Заходи стимулювання з боку держави в єврозоні складають 1-2% ВВП, - відзначив Н.Матісик. - З урахуванням того, що зниження ВВП в 2009 р. прогнозується на рівні 3%, ці заходи будуть не в змозі навіть повернути ВВП до нормального рівня". Отже, побоюватися зростання інфляції в результаті цих заходів не варто, підкреслив він.
Н.Матісик також заявив, що європейська монетарна влада вдаватиметься до прямої покупки інструментів фондового ринку як стимулюючої міри лише у винятковому випадку. За його словами, це пов'язано як з небажанням робити банки і фінансові ринки дуже залежними від субсидій Центробанку, так і з нижчою роллю фінансових ринків у забезпеченні компаній кредитними ресурсами.
"У ЄС банківське кредитування бізнесу грає набагато більшу роль в залученні капіталу, ніж в англосакському світі", - повідомив він. Так, частка активів банківських кредитів нефінансовим установам в єврозоні складає 145% ВВП проти 63% в США - з відношенням активів фондового ринку до ВВП пропорція зворотна, відзначив Н.Матісик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас