Німецька Lufthansa скуповує австрійську Austrian Airlines — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька Lufthansa скуповує австрійську Austrian Airlines

198
Німецька авіакомпанія Lufthansa поглинає австрійського конкурента Austrian Airlines. Однак успіх усієї угоди в остаточному підсумку залежить від двох рішень Європейської комісії.
Німецька компанія Lufthansa придбала вже 85,1 відсотка акцій Austrian Airlines (AUA), що відповідає 88,1 відсотка голосів на зборах акціонерів австрійської компанії. Про це повідомило в четвер, 14 травня, керівництво Lufthansa.
Як відзначається в повідомленні, пропозиція Lufthansa про придбання акцій AUA за ціною 4,49 євро за акцію отримала широкий відгук у їх власників. Офіційний термін продажу пайових участей за встановленим німецькою авіакомпанією курсом минув у понеділок. Однак інші акціонери можуть ще протягом трьох місяців скористатися пропозицією Lufthansa.
Як відзначає в зв'язку з цим агентство Reuters, після придбання німецькою кампанією 90 відсотків акцій AUA, вона зможе почати відносно власників, що залишилися, процедуру примусової компенсації. При цьому Lufthansa відкрито має на меті повне поглинання і зняття Austrian Airlines з біржі.
Правда, успіх цього підприємства в остаточному підсумку залежить від рішення Європейської комісії, яка в цей час перевіряє допустимість одержання AUA фінансової допомоги з боку Австрії в розмірі 500 мільйонів євро з метою зменшення боргового тягаря австрійської авіакомпанії. Крім того, Єврокомісія перевіряє злиття Lufthansa і Austrian Airlines на відповідність європейському антимонопольному законодавству.
По обох питаннях Європейська комісія повинна прийняти позитивне рішення до кінця липня 2009 року, інакше вся угода може зірватися.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас