Банки зобов'язали видавати довідки у випадку відмови у видачі вкладу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки зобов'язали видавати довідки у випадку відмови у видачі вкладу

Кредит&Депозит
6654
НБУ зобов'язав банки видавати вкладникам довідки у випадку, якщо фінустанова не може видати депозит по закінченню терміну, а також заборонив банкам в односторонньому порядку зменшувати розмір процентної ставки за депозитом. Відповідна постанова НБУ набула чинності з 25 квітня поточного року.
Експерти впевнені – вимога щодо надання довідок зменшить кількість відмов щодо повернення депозитів і скоротить число зловживань, пов'язаних з видачею вкладів. Часто, по закінченню терміну депозитного договору співробітники банків не приймають у вкладників заяви на повернення вкладів посилаючись на формальні причини.
Наявність такої довідки допоможе вкладникам у випадку звернення до суду із приводу повернення депозиту, тому що без документальних свідчень неповернення почати процес набагато складніше. За даними експертів, у період з жовтня 2008 року по квітень 2009-го до суду на банки подали тільки 4-7% вкладників, що не одержали свій депозит, тепер їх число може зрости.
Крім того, документом затверджується два різновиди банківських вкладів – до запитання і строкові вклади. Вклад до запитання видається клієнтові на першу вимогу, а кошти строкового вкладу повертаються по закінченню терміну договору. У такий спосіб банкіри будуть змушені відмовитися від інших різновидів депозитів, і, на думку експертів, позбутися ресурсів, яких їм і без того не вистачає. Останнім часом банки активно розкручували накопичувальні, ощадні депозити. Особливо популярними були також вклади до запитання під високу процентну ставку з незнижуваним залишком.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас