Промвиробництво в єврозоні падає до рекордного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промвиробництво в єврозоні падає до рекордного мінімуму

648
Промислове виробництво в 16 країнах, які використовують євро, різко впало до рекордного рівня в березні поточного року, підтвердивши очікування аналітиків, що в першому кварталі валовий внутрішній продукт у єврозоні знизиться до нової рекордної позначки.
Згідно з даними агентства статистики Європейського союзу Eurostat, промислове виробництво за місяць знизилося на 2,0%, і за рік - на 20,2%, річне зниження виявилося максимальним із січня 1990.
Економісти вважали, що виробництво впаде за місяць на 1,2% і за рік - на 18,2%. Однак, згідно з переглянутими даними Eurostat, за місяць падіння промвиробництва склало 2,7% і за рік - 19,1%, хоча, за колишніми оцінками воно становило 2,3% і 18,4% відповідно.
Найбільш значне падіння спостерігалося в Італії, де виробництво знизилося на 4,6% за місяць. У Франції зниження склало 1,4%, у Німеччині - 0,4%. Нагадаємо, що за даними Мінекономіки і праці ФРН, промвиробництво в Німеччині в березні в порівнянні з лютим залишилося на колишньому рівні, хоча за підсумками року знизилося на 20,9%.
Експерти все-таки вважають, що найгірший період уже позаду і бачать деякі ознаки поліпшення ситуації. "Останні дослідження дають реальну надію на те, що період падіння виробництва в єврозоні вже в минулому", - говорить провідний економіст IHS Global Insight Говард Арчер.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас