Проблемні банки: хроніка подій (12 травня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (12 травня)

2791
Газета "Дело" з'ясувала, що змінилося в проблемних банках після тривалих вихідних і які пільги є в особливо нужденних вкладників при одержанні процентних виплат за депозитами
Укрпромбанк
У цьому банку за час тривалих вихідних нічого не змінилося: вкладів не віддають. Відсотки за депозитами платять по 1000 гривень на добу, а пенсії - по 500 гривень. "Чи є якісь привілеї тих, хто особливо потребує, потрібно з'ясовувати у відділенні, - повідомили в колл-центрі. - Ми такою інформацією не володіємо". В одному з відділень Укрпромбанку в Деснянському районі повідомили, що в принципі якоїсь першочерговості в одержанні грошей немає.
"Надра"
У банку "Надра" повідомили, що ті вкладники, у яких термін депозитного договору закінчився в травні, можуть одержати вже не як раніше - тільки відсотки за депозитом в розмірі не більше 100 гривень на день, - а відразу 50% від усієї суми відсотків, яка набігла за вкладом. Правда, залишок суми відсотків будуть видавати по 100 гривень щодня.
"А от пенсіонери, у яких термін дії договору щодо депозиту закінчився в травні, зможуть одержати не тільки половину відсотків, але й 20% самого вкладу, - обрадували в колл-центрі банку і відразу засмутили: - Правда, тільки через два місяці".
Родовід Банк, "Київ", Трансбанк
У цих банках за травневі свята нічого не змінилося. У колл-центрах повідомили, що про якісь привілеї для пенсіонерів, учасників війни або тих, хто страждає від серйозних захворювань, вони не знають.
Одеса-Банк
У цьому банку, як і колись, грошей не дають. Однак говорять, є надія, що після 20 травня будуть зміни в цьому питанні. "Але які саме і чи будуть взагалі, у нас немає інформації", - уточнили співробітники депозитного відділу.
Банк регіонального розвитку (БРР), "Національний кредит", "Причорномор'я"
У цих фінустановах з кінця квітня ніяких змін не відбулося. Але радять особливо нужденним (учасникам ВВВ, інвалідам, дуже хворим людям) писати заяви з обов'язковими "доповненнями" у вигляді копії лікарняного листа, довідки, виписки з історії хвороби та іншими доказами. Правда, у банку БРР чесно зізнаються, що таких заяв у них сьогодні - ставок гати. Але нікому поки ще по них не заплатили.
Західінкомбанк
А от у цьому банку зміни відбулися. Але не в кращий для клієнтів бік. "Із сьогоднішнього дня грошей немає навіть на виплати відсотків, - повідомили в колл-центрі банку. - Коли з'являться, невідомо. Дзвоніть".
* За депозитними картками з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, за іншими картками - 1000 грн.
** У повному обсязі видається тільки зарплата в головному офісі на вул. Б.Хмельницького, 16-22.
*** З депозитних і зарплатних карток можна зняти 1000 грн., з пенсійних карток - 500 грн.
**** Сума виплати відсотків на місяць - 250 грн., видача з каси - 100 грн. на добу.
***** Одержати зарплату можна в касі банку в розмірі 300 грн. на добу, пенсію - 500 грн.
****** Тільки пенсії.
******* Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
******** Тільки зарплата і пенсія, 20%.
********* Одноразове повернення в липні суми вкладів пенсіонерам, у яких термін дії депозитних договорів минув у травні, 50%.
********** Одноразове повернення суми відсотків вкладникам, у яких термін дії депозитних договорів минув у травні
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Дело"
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас