Moody's знизив рейтинги 19 українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизив рейтинги 19 українських банків

7218
Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги 19 українських банків.
Про це сказано в повідомленні агентства.
Зокрема, Moody's знизило рейтинги по депозитах в іноземній валюті з рівня B2 до B3 наступним банкам: Calyon Bank (Україна), Донгорбанк, Перший український міжнародний банк (ПУМБ), "Форум", ING Bank (Україна), "Хрещатик", "ОТП Банк", "Пивденный", Правэкс-банк, Приватбанк, "Райффайзен Банк Аваль", Сведбанк, Сведбанк Инвест, Ощадбанк, Укрэксимбанк, Ощадбанк, Укрсиббанк, Укрсоцбанк й VAB Банк.
Крім того, агентство знизило рейтинги за зобов'язаннями в іноземній валюті з рівня Ba3 до B1 наступним банкам: "Форум", Приватбанк, Укрексімбанк, Укрсиббанк, Укрсоцбанк.
Moody's також знизило рейтинг за зобов'язаннями у національній валюті "Райффайзен Банку Аваль" з рівня Baa3 до Ba1 і його рейтинг за національною шкалою з Aaa.ua. до Aa1.ua.
Крім цього, агентство знизило рейтинг за зобов'язаннями у національній валюті Укрсоцбанку з рівня Baa3 до Ba1.
Прогноз за рейтингами - негативний.
Ця рейтингова дія пов'язана зі зниженням рейтингів державних облігацій України в іноземній і національній валюті, українських недержавних облігацій в інвалюті й банківських депозитах в інвалюті.
За класифікацією Moody's, цінні папери й емітенти, яким присвоєні рейтинги групи B, вважаються досить ризикованими для довгострокових інвестицій.
Як повідомляло агентство, Moody's знизив рейтинг державних облігацій України в іноземній і національній валюті з рівня В1 до В2.
Агентство також знизило рейтинг українських недержавних облігацій в інвалюті з рівня Ва3 до В1 і рейтинг банківських депозитів в інвалюті з В2 до В3, присвоївши їм негативний прогноз.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас