Білорусія може купити один або декілька банків у країнах-сусідах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія може купити один або декілька банків у країнах-сусідах

Фондовий ринок
442
Влада Білорусії разом з найбільшими комерційними банками розглядає можливість придбання одного або декількох банків у сусідніх країнах - Росії, Україні, Прибалтиці, повідомило агентству "Інтерфакс-Захід" джерело в банківських колах республіки.
За його словами, білоруська сторона не виключає можливість купівлі латвійського банку Parex.
Найбільш імовірним покупцем одного з російських банків найближчим часом може стати найбільший республіканський Беларусбанк, на частку якого припадає більше половини активів банківської системи Білорусії.
"Ідея проекту купівлі закордонного банку полягає в тому, щоб відтворити в тому або іншому вигляді механізм Совзагранбанка, що діяв у часи Радянського Союзу для обслуговування експортно-імпортних операцій", - сказало джерело.
Воно підкреслило відкритий характер експортно-орієнтованої білоруської економіки та особливу актуальність наявності надійних джерел фінансування експорту в країнах, які є основними торговельними партнерами республіки, на тлі проблем фінансування імпорту через глобальну економічну кризу.
При цьому співрозмовник агентства звернув увагу на обумовлене світовою фінансовою кризою зниження вартості банківських активів у більшості країн. "Зараз у Росії, Україні або в Прибалтиці можна купити банк за ціну менше одного капіталу, і це дуже вигідні умови для тих білоруських банків, які мають у своєму розпорядженні значні ресурси", - вважає джерело.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас