Індійський автогігант Tata Group буде будувати будинки за 7,7 тисяч дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індійський автогігант Tata Group буде будувати будинки за 7,7 тисяч дол.

Казна та Політика
750
Індійська компанія Tata Group, яка створила найдешевший автомобіль у світі, вирішила вийти на ринок нерухомості своєї країни із проектом будівництва доступних навіть для не дуже багатих індійців будинків, які можна буде придбати за ціною від $7,7 тисячі. "Дочка" компанії - Tata Housing Development Co - має намір вкласти близько 1 мільярда рупій (майже $20 мільйонів) у будівництво 1,2 тисячі будинків у передмісті міста Мумбаї - Бойсаре.
За словами представників девелопера, собівартість зведення одного будинку складе близько $150 за квадратний метр, а площа апартаментів буде варіюватися від 26 квадратних метрів до 43 квадратних метрів.
При цьому, обіцяють у компанії, житло, зведене Tata Housing Development Co, обійдеться покупцеві від $7,7 тисячі до $13,35 тисячі залежно від розміру нерухомості, що купується. "Перша черга будівництва передбачає зведення тисячі будинків, які планується продавати в асоціації з State Bank of India", - пояснює агентство.
Однак шанс стати власником апартаментів у будинках "дочки" Tata Group одержать навіть індійці, що не володіють сумою $7 тисяч, - компанія збирається провести розіграш, у рамках якого кожний, хто купив лотерейний квиток за $4, може виграти квартиру, відзначається в матеріалі.
Надалі, розповідається в повідомленні, Tata Housing Development Co має намір вийти за межі Бойсара і побудувати протягом трьох - чотирьох років близько 15 тисяч дешевих будинків у Делі, Мумбаї і столиці індійського штату Карнатака Бангалоре.
Як нагадує агентство, попит на житло в Індії через кризу впав за останній рік більше, ніж на 50%. Причиною цього стало дворазове зростання цін на нерухомість і збільшення Центробанком Індії процентних ставок, щоб "утихомирити" інфляцію.
Раніше Tata Group повідомляла про створення найдешевшого автомобіля у світі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас