АМКУ рекомендує столичним транспортникам не призначати тимчасового перевізника на нових маршрутах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендує столичним транспортникам не призначати тимчасового перевізника на нових маршрутах

Казна та Політика
155
Київське міське відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) рекомендувало Головному столичному управлінню транспорту припинити дії з призначення тимчасового перевізника на нових маршрутах, відкритих без відповідного техніко-економічного обґрунтування.
Як повідомили в прес-службі Київського міського відділення АМКУ в п'ятницю, Головне управління транспорту має намір внести істотні зміни в проходження низки маршрутів і відкрити їх як нові таксомоторні маршрути до винесення на конкурс і призначити тимчасовим перевізником Комунальне підприємство "Київпастранс".
У той же час внесення подібних змін АМКУ розглядає як відкриття нових маршрутів з відповідним шляхом прямування. У свою чергу, це ускладнює проведення конкурсу через три місяці після призначення на маршрутах тимчасового перевізника.
"Створення Головним управлінням транспорту нових маршрутів без належної, визначеної законодавчими актами, процедури може привести до погіршення ситуації на ринку пасажирських перевезень, усунення конкурентного середовища", – відзначив голова відділення АМКУ Сергій Кириленко.
Адміністративна колегія відділення надала обов'язкові для розгляду рекомендації щодо припинення дій з призначення тимчасового перевізника на нових маршрутах, відкритих без відповідного техніко-економічного обґрунтування, вивчення пасажиропотоків, громадського обговорення і застосування відповідних заходів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас