Експерт: Зростання ринку цінних паперів спровоковане позитивними новинами із зовнішніх ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зростання ринку цінних паперів спровоковане позитивними новинами із зовнішніх ринків

Фондовий ринок
255
Зростання українського ринку цінних паперів спровоковане позитивними новинами із зовнішніх ринків. Таку думку висловив партнер інвестиційної компанії Regata Investments Юрій Олексієнко.
Він відзначив, що в перших числах травня зовнішні ринки виросли на 6-8%. " Саме у ці дні зовнішні ринки підросли, і тоді ж сформувався об'єм замовлень на наш ринок від нерезидентів", - відзначив експерт. Він додав, що звіти компаній за перший квартал і минулий рік не вплинули на ситуацію на ринку. Ю. Олексієнко додав, що через потік негативних новин про ситуацію в банківському секторі України недооціненими залишалися акції Райффайзен банку "Аваль" і "Укрсоцбанку", які залучили кошти материнських банків з-за кордону.
"Нерезиденти готові заходити на рік-два, оскільки розуміють, що папери "Аваля" і "Укрсоцбанку" не можуть коштувати стільки, скільки вони коштують зараз", - сказав експерт.
Він відзначив високий попит на цінні папери цих двох банків, а також інтерес до акцій деяких металургійних підприємств, не зважаючи на зниження обсягів виробництва металургів в квітні. За його словами, політична нестабільність, зокрема очікування президентських виборів, відбила інтерес у потенційних інвесторів до акцій енергетичних компаній.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас