Депутат Павловський (БЮТ) пропонує Раді ввести маркування продукції щодо вмісту ГМО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат Павловський (БЮТ) пропонує Раді ввести маркування продукції щодо вмісту ГМО

Казна та Політика
187
Депутат Верховної Ради Андрій Павловський пропонує парламенту ввести обов'язкове маркування продуктів харчування щодо вмісту генетично модифікованих організмів.
Про це говориться в законопроекті № 4437, зареєстрованому в Раді 5 травня.
Згідно із пропонованим законопроектом "Про внесення змін у статтю 38 Закону України "Про безпеку і якість харчових продуктів" (у частині інформування громадян про вміст генетично модифікованих організмів (ГМО) у харчових продуктах)", забороняється обіг харчових продуктів, етикетка яких не містить інформацію про вміст або відсутність у харчових продуктах генетично модифікованих організмів.
Таким чином, на етикетці продукту повинен бути відбитий напис "із ГМО" або "без ГМО" відповідно.
Як повідомляло агентство, перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов доручив Міністерству юстиції разом з Державним комітетом з технічного регулювання та споживчої політики до 14 травня підготувати законопроект про впровадження маркування продукції, яка містить ГМО.
Раніше Державний комітет з технічного регулювання і споживчої політики вирішив створити мережу лабораторій з дослідження продуктів харчування на наявність генетично модифікованих організмів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас