Українські банки, виявляється, давали кредити у швейцарських франках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки, виявляється, давали кредити у швейцарських франках

Валюта
5553
На спеціальному аукціоні, який відбувся вчора, Національний банк України продав 1,057 млн. швейцарських франків за курсом 6,92 грн./швейцарський франк.
Про це повідомляється на сайті НБУ.
Згідно з інформацією Нацбанку, валюта реалізовувалася для задоволення потреб клієнтів банків - фізичних осіб-резидентів, а також фізичних осіб-резидентів - суб'єктів підприємницької діяльності (малий бізнес), для погашення заборгованості за кредитами, отриманими в іноземній валюті.
В аукціоні взяли участь 4 банки: АКІБ "УкрСиббанк", ВАТ "Універсал Банк", АКБ "Укрсоцбанк", ВАТ "Укрексімбанк".
Як повідомляв УНІАН, з 27 лютого ц.р. нацбанк почав проводити цільові валютні аукціони для задоволення потреб позичальників - фізичних осіб з метою погашення ними заборгованості за кредитами, отриманими у валюті.
Банки повинні забезпечити продаж клієнтам іноземної валюти, купленої на валютному аукціоні Національного банку України, за курсом, який не може перевищувати курс аукціону плюс 0,2% від суми покупки на сплату пенсійного збору.
У випадку проведення операцій з погашення заборгованості клієнтів за кредитами через поточні рахунки, відкриття поточних рахунків клієнтам і проведення розрахункових операцій для забезпечення процедури погашення заборгованості клієнтів по кредитних договорах за рахунок іноземної валюти, купленої на валютному аукціоні, здійснюється винятково на безкоштовній основі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас