Експерт: США необхідна друга програма стимулювання економіки для подолання спаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: США необхідна друга програма стимулювання економіки для подолання спаду

Казна та Політика
284
США будуть потрібні додаткові заходи стимулювання, щоб відновити економіку після тривалої L-подібної рецесії, стверджує колишній головний економіст Міжнародного валютного фонду Кеннет Рогофф, повідомляє агентство Bloomberg.
"Ми дійдемо до точки, коли відновлення перестане бути бурхливим, і вона (влада США - ІФ) знову оголосить про стимулювання", - заявив експерт.
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке у вівторок попередив, що ще один удар по фінансовій системі викличе зниження прогнозу центрального банку щодо того, що рецесія в США відступить цього року й економіка почне повільне відновлення.
"Ми виразно досягаємо плато, але це не означає, що в найближчі пару років почнеться бум, - відзначив Рогофф. - Ми застрягнемо на плато надовго, можливо, це будуть два роки уразливості".
ВВП США скоротився в першому кварталі 2009 року на 6,1% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, що підтверджує той факт, що поточна рецесія в Сполучених Штатах є найглибшою як мінімум за півстоліття.
Президент США Барак Обама в лютому затвердив законопроект про виділення $787 млрд на стимулювання американської економіки, включаючи видатки на інфраструктуру і податкові пільги. Рогофф не виключає, що повне відновлення зажадає як мінімум подвоєння цієї суми.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас