Ющенко має намір затвердити план дій України в 2009 з реалізації проекту Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко має намір затвердити план дій України в 2009 з реалізації проекту Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору

Енергетика
140
Президент Віктор Ющенко має намір затвердити план дій України в 2009 році з реалізації проекту створення Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК). Про це на брифінгу сказав уповноважений Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.
"До післязавтра президент дав доручення відповідним міністерствам і відомствам розробити остаточний план дій, який буде затверджений главою держави", - сказав він.
За словами Соколовського, Україна вже цього року може почати роботу одного з коридорів у рамках ЄАНТК, який буде передбачати транспортування нафти на західно-українські нафтопереробні заводи.
Соколовський уточнив, що для відкриття цього коридору не потрібно великого фінансування.
Як повідомляло агентство, учасники Міжнародного трубопровідного підприємства "Сарматія" (Польща) на загальних зборах 24 квітня затвердили ТЕО проекту створення ЄАНТК, базою якого є запуск нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі (у напрямку Бродів).
"Сарматія" прогнозує добудовування нафтопроводу "Одеса-Броди" до польських Плоцька і Гданська до 2012 року.
У січні 2008 азербайджанська нафтогазова компанія Socar, грузинська Georgian Oil and Gas Corporation і литовська Klaipedos Nafta увійшли до складу засновників україно-польської компанії "Сарматія".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас