Міносвіти: Зменшення держзамовлення у вузах передбачено тільки на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти: Зменшення держзамовлення у вузах передбачено тільки на рік

Казна та Політика
195
Зменшення кількості випускників шкіл вплинуло на обсяг державного замовлення: в 2009 році кількість абітурієнтів скоротилася на 37 тис. чол., а державне замовлення на бакалавра передбачається скоротити на 14,6 тис., повідомляє прес-служба Міністерства освіти України.
Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів від 14 квітня 2009 року № 416-р "Про особливості формування державного замовлення на підготовку фахівців і науково педагогічних кадрів в 2009 році" передбачаються такі скорочення: набір молодших фахівців на 13,7%, бакалаврів - на 10,9%, спеціалістів – на 9%, підготовку кадрів професійно-технічної освіти - на 15%.
Зменшення держзамовлення передбачене лише на один рік, тому скорочення викладачів не буде.
Остаточне рішення щодо обсягів держзамовлення приймає Мінекономіки шляхом розробки проекту відповідного урядового рішення. Відповідно до процедури надання державного замовлення Міносвіти та науки порівнює пропозиції вузів. Функцією Міносвіти в цьому процесі є пропрацьовування пропозицій вузів і формування попередніх обсягів держзамовлення для Мінекономіки.
Надалі Міносвіти і науки здійснює розподіл державного замовлення між вищими навчальними закладами відповідно до їхнього профілю та торішніми обсягами, повідомляє прес-служба міністерства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас