Європейські індекси виросли в понеділок на 2-3% третю сесію поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси виросли в понеділок на 2-3% третю сесію поспіль

Фондовий ринок
75
Європейські фондові індекси зросли в понеділок третю торговельну сесію поспіль на даних про збільшення ділової активності у виробничому секторі Китаю, а також покращенні ситуації на американському ринку житла, повідомляє агентство Bloomberg.
Ділова активність у виробничому секторі Китаю зросла у квітні вперше за дев'ять місяців на тлі ослаблення темпів скорочення експортних замовлень і збільшення інвестицій за рахунок урядових заходів стимулювання економіки.
Індекс менеджерів із закупівель у Китаї, що розраховує CLSA Asia-Pacific Markets, піднявся минулого місяця до 50,1 пункту порівняно з 44,8 пункту в березні. Значення індексу вище 50 пунктів свідчить про збільшення ділової активності в секторі.
Індекс незавершених угод на американському ринку вторинного житла (pending home sales) виріс у березні на 3,2%, свідчать дані Національної асоціації ріелтерів. Аналітики не очікували зміни цього показника порівняно з попереднім місяцем.
Вартість нафти зросла в понеділок четверту сесію поспіль, мідь і цинк також подорожчали на очікуваннях збільшення попиту на метали.
На цьому тлі акції ArcelorMittal, найбільшої металургійної компанії у світі, подорожчали під час торгів на 12%, а найбільшої компанії цього сектора в Німеччині ThyssenKrupp AG - на 2,5%.
Вартість акцій Air France-KLM Group, провідного європейського авіаперевізника, додала 8% після того, як Cathay Pacific Airways Ltd., найбільша авіакомпанія Гонконгу, повідомила, що обсяги замовлень на авіаквитки не зменшилися, незважаючи на інформацію про перший випадок захворювання свинячим грипом у місті.
Вартість акцій Fiat піднялася на 8,1%. Італійський автоконцерн планує виділити ключові автомобілебудівні підрозділи (Fiat Auto) в окрему компанію, об'єднавши її з Chrysler і європейськими бізнесами General Motors і створивши новий суперконцерн у Європі.
Аналітики Mediobanca Sp підвищили рекомендації для паперів Fiat до "вище ринку" з "на рівні ринку".
Папери BASF SE подорожчали на 8,8% після поліпшення рекомендацій для акцій німецького хімічного концерну до "нейтрально" з "нижче ринку" з боку Bank of America Corp.
15 з 16 основних фондових ринків країн Західної Європи виросли в понеділок. Ринки Великобританії були закриті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас