Американські споживачі побачили в економіці проблиски надії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські споживачі побачили в економіці проблиски надії

Казна та Політика
346
Американський виробничий сектор як і раніше скорочується, хоча темпи цього скорочення сповільнилися, у той час як споживачі в США, схоже, побачили в економіці проблиски надії, пише Financial Times.
За даними Institute for Supply Management ( ISM ), індекс нових замовлень, одержуваних промисловими підприємствами, стабілізується. Значення цього індексу протягом 15 місяців перебувають нижче позначки в 50 пунктів, що означає скорочення сектора, однак у квітні він здійнявся до рекордно високого рівня семи місяців. Квітневе значення індексу склало 40,1 пункту в порівнянні з 36,3 у березні ы виявилося вищим за прогнози.
У той же час індекс споживчої впевненості Reuters/University of Michigan у квітні виріс до 65,1 пункту в порівнянні з 57,3 пункти в березні, що також перевищило прогнози аналітиків. Цей індекс у листопаді опустився до 30-літнього мінімуму в 55,3 пункти. Ознаки покращення на ринку житла і в інших секторах американської економіки сприяли росту індексу, однак на тлі ситуації з безробіттям це зростання не трансформується в збільшення споживчих витрат.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас