Фінансовий сектор Британії в найближчі роки різко скоротиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансовий сектор Британії в найближчі роки різко скоротиться

Казна та Політика
286
Фінансовий сектор Британії, що домінував в економіці країни, за прогнозом одного із провідних економістів, у найближчі роки скоротиться до 7% ВВП, повідомляє Daily Telegraph.
Колишній член Комітету Банку Англії з фінансово-бюджетної політики Уіллем Б"ютер заявив, що в майбутньому внесок лондонського Сіті в економіку Британії значно зменшиться, а на передній план вийдуть сектор послуг і виробничі компанії. На конференції в Лондоні Б"ютер, що у цей час є професором Лондонської школи економіки, сказав, що розміри фінансового сектора, що становили в 2007 році близько 10,8% ВВП Британії, у найближчі зменшаться до 7-7,5%.
Б"ютер також попередив, що статус Сіті як глобального фінансового центру постраждає через введення нових норм регулювання та змін у податковій політиці. "Лондону як фінансовому центру мають бути, на мій погляд, дуже важкі часи. Протягом десятиліть Лондон був оазисом у сенсі регулювання", - сказав він.
Він додав, що небажання уряду посилювати регулювання було пов'язане з успіхами Сіті в попередні роки. "Лондон це центр саморегулювання і м'якого регулювання, що стало дестабілізуючим фактором не тільки в Британії, але й в усім світі", - заявив Б"ютер.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас