Черномирдін: Російсько-українські газові домовленості влаштовують Москву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черномирдін: Російсько-українські газові домовленості влаштовують Москву

Енергетика
302
Посол Росії в Києві Віктор Черномирдін не згодний з думкою президента України Віктора Ющенка про те, що україно-російські газові домовленості не влаштовують обидві сторони.
"Я не знаю, що конкретно мав на увазі президент Ющенко і що його не влаштовує", - сказав В.Черномирдін в інтерв'ю, яке публікується газетою "Известия" у середу.
Раніше свою думку про газові угоди В.Ющенко висловив в інтерв'ю "Известиям".
"Сказати про необхідність змін - це одне, а пояснити, що мається на увазі, - інше. Ті домовленості, які ми уклали з Україною, розраховані на 10 років. І я не бачу потреби їх змінювати. Насамперед, необхідно працювати і виконувати те, що прийнято", - заявив В.Черномирдін.
"Якби угода нас не влаштовувала, ми б її не підписували", - підкреслив він.
В.Черномирдін вважає, що питання про ціну на газ, що поставляється в Україну, закрито. "Розрахунки для України повинні бути такими, як і для всіх європейських споживачів. Це питання закрите - щоб більше не повторювалися ситуації з новорічним відключенням газу", - сказав він.
Російський посол не дав прямої відповіді на запитання, чи має Україна шанси одержати 5-мільярдний кредит від Росії. "Не можу сказати, чи буде Україна знову просити ці гроші. Може, не буде. Може, їй і не треба", - сказав В.Черномирдін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас