Свинячий грип обвалив долар у всьому світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Свинячий грип обвалив долар у всьому світі

Валюта
13228
Курс долара впав відносно ієни після повідомлень про поширення по земній кулі вірусу свинячого грипу.
Причиною цього експерти називають той факт, що захворювання поки що не зареєстроване у віддаленій від решти світу острівній Японії. У той же час деякі дилери вважають, що навіть якщо грип і досягне японських берегів, влада Країни сонця, що сходить зможе взяти під контроль його поширення. А це приведе до подальшого зміцнення ієни.
"Навіть якщо в Японії будуть виявлені випадки зараження свинячим грипом, гравці ринку будуть віддавати перевагу ієні. Тому що, у порівнянні з іншими країнами, Японії найлегше буде впоратися з поширенням хвороби. Адже в країні всього 4 головні міжнародні аеропорті і 4 основні порти, а ще великі запаси вакцини", – відзначив Юджи Саїто, один з керівників Societe Generale.
Курс долара відносно японської валюти знизився до нового чотиритижневого мінімуму 97,27 ієни за долар. Європейська валюта впала до семитижневого мінімуму, учора за євро давали 125,30 ієн.
Саїто пророкує, що курс може змінитися до Y95,00 за долар, а євро знизиться до Y124.50. Якщо надалі будуть з'являтися нові повідомлення про зареєстровані випадки захворювання свинячим грипом, японська валюта зміцниться ще сильніше, говорять експерти.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас