Албанія подала заявку на вступ у ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Албанія подала заявку на вступ у ЄС

Казна та Політика
253
Албанія офіційно подала заявку на вступ у Європейський союз (ЄС). Про це сьогодні повідомив прем'єр-міністр Чехії, що головує в ЄС, Мірек Тополанек після зустрічі із прем'єр-міністром Албанії Салі Беришею у Празі, передає Reuters.
Як повідомлялося, на початку квітня міністр іноземних справи Албанії Лулзім Баша повідомив про те, що найближчим часом його країна подасть заявку на початок переговорів щодо вступу в ЄС. В 2009 р. країни ЄС ратифікували договір про асоціацію і стабілізацію між ЄС і Албанією, що сприймається як перший крок до членства в цій організації.
Великі надії на шляху євроінтеграції албанська влада пов'язує і з НАТО. Нагадаємо, що Албанія стала членом Північноатлантичного альянсу 1 квітня ц.р.
Варто відзначити, що на початку квітня верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Хав'єр Солана висловився за те, щоб у процесі розширення ЄС була "витримана пауза", поки у чинність не вступив Лісабонський договір, покликаний замінити невдалу конституцію Європейського союзу.
На даний момент до складу ЄС входять 27 держав, що підписали Маастрихтський договір. Останніми до ЄС в 2007 р. приєдналися Болгарія і Румунія. Напередодні заявку на вступ у ЄС подала Чорногорія, що межує із Албанією.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас