Велика Британія має намір збільшити витрати на підрозділи спеціального призначення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія має намір збільшити витрати на підрозділи спеціального призначення

Казна та Політика
118
Велика Британія збільшить витрати на підрозділи спеціального призначення. Таку заяву зробив міністр оборони країни Джон Хаттон. За його словами, зміна структури фінансування, в рамках якого деякі види військ і підрозділів отримають додаткові кошти, відбудеться в рамках підготовки армійських підрозділів до боротьби з терористами по всьому світу.
Зокрема, більше коштів отримають сили спеціального призначення Великої Британії, чиє завдання полягає в діях в глибокому тилу супротивника - порушенні його комунікацій, розвідці і так далі. Необхідність зміни структури фінансування стала ясна після загального аналізу операцій США і Великої Британії в Іраку і Афганістані, де виявилось, що звичайні військові методи часто не спрацьовували.
Разом з тим, міністр заявив, що зараз ще рано говорити про те, які статті військового бюджету підпадуть під скорочення для того, щоб знайти додаткові кошти для пріоритетних видів військ.
Сполучене Королівство Великої Британії і Ірландії має в своєму розпорядженні одні з найсильніших, технологічно просунутих і сучасних озброєних сил у світі. Не дивлячись на те, що чисельність англійської армії лише 180 тис. осіб, згідно з даними Міністерства оборони Великої Британії, ця країна стоїть на другому місці з військових витрат у світі, при цьому, основна частина військового бюджету витрачається на наукові дослідження у сфері інженерної справи і технології.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас