Долар до євро майже не змінився, ієна дорожчає на побоюваннях поглиблення фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар до євро майже не змінився, ієна дорожчає на побоюваннях поглиблення фінансової кризи

Валюта
530
Курс долара до євро майже не змінився в середу, ієна дорожчає до основних світових валют на побоюваннях, що стрес-тести банків США покажуть поглиблення фінансової кризи, повідомило агентство Bloomberg.
Підвищенню курсу ієни сприяють також новини про уповільнення падіння японського експорту і позитивне сальдо торговельного балансу Японії.
Євро коштував $1,2945 на 14:50 МСК у середу проти $1,2948 на кінець попередньої сесії.
Курс єдиної європейської валюти до ієни впав до цього часу до 126,68 ієни проти 127,81 на кінець сесії у вівторок. Долар подешевшав до японської валюти до 97,86 ієни на 14:50 мск у середу проти 98,73 днем раніше.
"Ситуація всюди залишається дуже напруженою, - говорить валютний аналітик UBS AG у Лондоні Джеффрі Юй. - Стрес-тести приносять більше проблем, ніж користі, і люди починають обережніше ставитися до ризику".
Уряд США переглядає методи проведення стрес-тестів, приділяючи особливу увагу якості банківських кредитів. Подібні перевірки не можуть дати однозначної відповіді на запитання про платоспроможність банків у найближчі 2 роки, оскільки оцінні збитки кожного банку не обов'язково будуть дорівнювати сумам залученого додкапіталу, відзначають експерти.
Японія в березні експортувала на 45,6% менше товарів, ніж за аналогічний період 2008 року. Однак у лютому зниження експорту досягало більше 49%, і аналітики порахували березневий результат сигналом про поступове завершення найбільш складного періоду кризи.
У березні імпорт у Японію скоротився на 36,7%, а профіцит балансу склав 11 млрд ієн ($110 млн), що на 99% нижче, ніж було в березні 2008 року, але краще від очікувань ринку.
Втрати світових фінансових компаній, пов'язаних з "токсичними" кредитами і сек’юритизованими активами, що беруть початок у США та інших розвинених країнах (Японія, країни Євросоюзу), можуть досягти $4,1 трлн до кінця 2010 року, прогнозує Міжнародний валютний фонд (МВФ).
"Похмурий прогноз МВФ є ще одним фактором, що визначає ставлення до ризику, - відзначив валютний аналітик Bank of America Securities-Merrill Lynch Стів Пірсон. - Таким чином, на валютних ринках буде спостерігатися тенденція до збільшення курсів ієни та долара".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас