Обама додатково передасть МВФ 100 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама додатково передасть МВФ 100 млрд дол.

Казна та Політика
422
Президент США Барак Обама пропонує додатково внести від США у МВФ 100 млрд дол. Цю ідею президент озвучив у листі конгресменам.
При цьому додатковий внесок з боку США "не ввійде в статті видатків бюджету і не приведе до збільшення бюджетного дефіциту, оскільки між МВФ і США буде здійснений обмін активами", пояснює Обама.
Нагадаємо, що на лондонському саміті " великої двадцятки" 2 квітня ц.р. голови провідних економік світу домовилися, що бюджет МВФ буде збільшений утричі - до 750 млрд дол. За рахунок цих коштів МВФ планує допомогти економікам, що розвиваються, подолати кризовий період.
Обама попереджає, що "погіршення економічних умов загрожує збільшенням рецесій у цих країнах і обвалом їх національних валют". "У комбінації ці фактори ще більше послаблять світову економіку і, як ми вже спостерігали під час азіатської фінансової кризи, викличуть у США нове різке падіння економічного зростання, зайнятості та експорту", - пише голова Білого дому.
Нагадаємо, раніше МВФ закликав членів організації додатково зібрати кошти для того, щоб спільно вести боротьбу з економічною кризою. Європейський Союз уже пообіцяв виділити близько 100 мільярдів доларів, таку ж суму в лютому обіцяла виплатити Японія.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас