Борг RosUkrEnergo перед "Газпромом" перевищив 500 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борг RosUkrEnergo перед "Газпромом" перевищив 500 млн дол.

Енергетика
716
Позитивне сальдо заборгованості за поставлений природний газ RosUkrEnergo перед ВАТ "Газпром" на 6 лютого 2009 р. складало 514,16 млн дол.
Такі дані наводить прес-служба Рахункової палати РФ з посиланням на аудит діяльності RosUkrEnergo, який проводився спільно з Рахунковою палатою України.
Спільне комюніке за наслідками проведення паралельного аудиту сторони підписали сьогодні. Перевірка показала, що за станом на 6 лютого 2009 р. заборгованість RosUkrEnergo перед групою "Газпром" склала 1,054 млрд дол., заборгованість групи "Газпром" перед RosUkrEnergo - 540,53 млн дол. Таким чином позитивне сальдо заборгованості за поставлений природний газ перед "Газпромом" складає 514,16 млн дол.
Як повідомлялось, рішення провести перевірку виконання RosUkrEnergo зобов'язань по укладених зовнішньоекономічних контрактах з ВАТ "Газпром" було прийнято 16 січня ц.р. Проведення перевірки закінчилося 31 березня. Перевірка стосувалася виконання контрактів з "Газпромом" на постачання природного газу до України і його транспортування через територію нашої країни європейським споживачам.
Варто відзначити, що на даний момент в Стокгольмському арбітражі розглядається судова суперечка між RosUkrEnergo та НАК "Нафтогаз України". За словами заступника голови правління "Нафтогаза" Ігоря Діденка, швейцарський трейдер висунув до української компанії низку позовів на загальну суму в 675 млн дол. У свою чергу загальна сума по позовах "Нафтогаза" до RosUkrEnergo складає 180 млн дол. Перше попереднє слухання справи відбулося 24 березня. Наступна стадія відбудеться влітку 2009 р. Юристи, зайняті в цьому процесі, очікують, що остаточне рішення у справі RosUkrEnergo проти "Нафтогаза" може бути прийнято в 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас