Половина росіян підтримали ідею обмежити бонуси топ-менеджерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина росіян підтримали ідею обмежити бонуси топ-менеджерам

173
Заклик президента Росії Дмитра Медведєва обмежити премії високопоставленим керівникам компаній, що одержали державну допомогу, у цілому знайшов позитивний відгук серед населення. Такі дані опитування "Обмеження винагороди топ-менеджерів великих компаній: за і проти", проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).
Так, майже половина росіян вважає потрібним закріпити цю ініціативу законодавчо і поширити її абсолютно на всі компанії (47%). Частіше таку думку висловлюють прихильники демократів (67%) і респонденти з низькою самооцінкою матеріального становища (50%). При цьому 23% респондентів вважають, що подібні заходи повинні стосуватися лише компаній, що одержали державну підтримку - таку позицію схильні займати представники електорату "Єдиної Росії" (26%) і власники високої самооцінки матеріального становища (30%). І тільки кожний десятий росіянин (11%) вважає неприпустимим державне регулювання в сфері винагороди топ-менеджерів, тому що це внутрішня справа самих компаній.
Росіяни найбільш схильні вважати, що пропозиція Медведєва дозволить компаніям виділяти більше грошей на стимулювання виробництва і подолання кризи (43% респондентів). Кожен п'ятий респондент (20%) впевнений, що обмеження преміальних виплат керівникам вищої ланки не вплине на економічне становище компаній, але дозволить розрядити соціальну атмосферу на підприємствах, зменшивши невдоволення простих службовців. На думку близько половини росіян (49% респондентів), в умовах кризи держава повинна регулювати розмір зарплат і премій менеджерів будь-якого рівня, хоча третина опитаних (30%) побоюються, що такі заходи приведуть до збільшення "сірих" зарплат.
Що цікаво, дані опитування показують, що на думку понад половини росіян, цікавитися чужою зарплатою скоріше аморально і неправильно (54%), ніж нормально (30%). Перша точка зору найбільш характерна для жителів столиці (60%) і росіян у віці від 25 до 59 років (55-57%), друга - для жителів середніх міст (36%) і 24-річних респондентів (34%). Відзначимо, що не змогли відповісти на дане запитання близько 16% респондентів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас