Китайські держпідприємства вийшли на докризовий рівень виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські держпідприємства вийшли на докризовий рівень виробництва

Казна та Політика
482
Китайські підприємства, що належать державі, в березні ц.р. продемонстрували вихід на докризовий рівень виробництва. Більш того, в березні 2009 р. вони отримали на 26% більше прибутку, чим за аналогічний період минулого року, передає агентство "Cіньхуа".
На думку аналітиків, це говорить про сприятливі перспективи виходу китайської економіки з кризи і є результатом дій антикризового плану, прийнятого урядом КНР.
Нагадаємо, в листопаді 2008 р. влада Китаю оголосила про антикризовий план обсягом 4 трлн юанів (586 млрд дол.), який спрямований на стимуляцію внутрішнього споживання та зниження залежності від експорту. Пізніше до цього плану додались значні податкові послаблення різним видам китайських фірм-виробників.
Офіційний Пекін очікує, що в 2009 р. економіка країни виросте на 6,5%. Це менше зростання, зафіксованого в 2008 р. на рівні 9%, але проте, якщо прогноз виправдається, стане кращим результатом на тлі інших країн, економіки яких в 2009 р. переживатимуть спад.
Ще раніше за прем'єри держради КНР Вень Цзябао заявляв, що економіка Піднебесної може вирости на 8%. Даний прогноз ґрунтувався на проведеному Центром досліджень та розвитку при держраді КНР аналізі нинішньої економічної ситуації в країні і можливих наслідків антикризових заходів, прийнятих китайським керівництвом.
Представники Світового банку заявили, що в Китаї спад економіки може закінчитися вже в поточному році і країна почне виходити з кризи, що чинитиме позитивний вплив на економіку країн азіатського регіону.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас