Корпорації Японії зупинили через кризу понад 100 заводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корпорації Японії зупинили через кризу понад 100 заводів

425
Під впливом світової економічної кризи провідні японські корпорації зупинили по всій країні понад 100 заводів.
Враховуючи масштаби надвиробництва, компанії змушені змінювати перелік товарів, що випускаються, і шукати нові можливості для збуту продукції, у тому числі освоюючи ринки країн, що розвиваються. Про це повідомляє в суботу ділова газета Nikkei.
За її підрахунками, якщо із квітня по вересень 2008 року в Японії зупинилися конвеєри на 28 підприємствах, то вже до кінця березня поточного року ця цифра виросла в чотири рази. При цьому пік припав на останні три місяці, коли стали відразу 94 заводи.
У зв'язку з цим японські корпорації особливі надії покладають на ринки країн, які активно розбудовують свої економіки. Газета відзначає, що в той час, як електротехнічний гігант Panasonic припиняє роботу більше 10 своїх підприємств, за прогнозами, "зростання споживання електротоварів у країнах БРІК (Бразилія, Росія, Індія і Китай) і В'єтнамі в 2009 фінансовому році складе двозначне число".
За оцінкою місцевих аналітиків, майже 90% втрат японської економіки в умовах світової фінансової кризи пов'язані з різким скороченням обсягу експорту. Ситуація ускладнилася також через зміцнення ієни відносно провідних світових валют, включаючи американський долар. У результаті суттєво впали доходи японських компаній, одержувані за кордоном, при їхньому перерахуванні на національну валюту.
Після краху в середині 90-х років минулого століття т.зв. економіки мильної бульбашки, заснованої на роздуванні цін на акції та нерухомість, "Японії треба було близько 10 років, щоб упоратися з надвиробництвом обладнання", відзначає газета, передає ІТАР-ТАРС.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас